Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2012 11:59 - Фондация "Болната планета-ВЗОВ"
Автор: petril Категория: Изкуство   
Прочетен: 561 Коментари: 0 Гласове:
0



Причини за учредяване

Фондацията е учредена в знак на благодарност към човеците от планетата Земя, които през тревожната 1988/9 г. заделиха от времето и спокойствието си и се притекоха на помощ на българските правозащитници. Из между тези човеци се открояват имената на: Allen Ginsberg, Rene Tavernier, Norman Mailer, Kurt Vonnegut, William Styron, Isaac Asimov, Блага Димитрова и др. Особено заслуга за замисъла има и есето „За благодарността” на Георги Марков.

По-късно се оказа, че дори и в условията на демокрацията и плурализам, за членовете на НДЗПЧБ (Независимо Дружество за Защита Правата на Човека в България) няма да има място в обществено-политическия живот. Фондацията продължи стила на поведение: необвързаност, независимост и критичност на НДЗПЧБ от 1988/89, дало кураж за надигане срещу бутафорния комунизъм.

Предмет на дейност

Фондацията е още една хладна ръка върху горещото чело на тази планета. Нейните цели са за радикално преобразяване на уродливата техническа цивилизация. Фондацията ще проучва, открива, класифицира и предупреждава за опасностите, които заплашват по-нататъшното съществуване на човека на Земята. Тази си цел, фондацията ще преследва с широк спектър от начинания.

Освен четирите основни елемента: Вода, Земя, Огън и Въздух, (ВЗОВ), фондацията ще има за обект и субектите - децата на Ману, на Девкалион, на Адам, на Хуанди и другите прародители, защото изначалната история на човечеството повествува, че дори в идеално чисти Начала, тези Деца (т.е. ние) имат отвратителните навици да се замерват с отрицателни излъчвания и да разпалват помежду си конфликти, дори тогава, когато няма сериозни причини за това.

За сега само може да се гадае дали планетата ни не е станала място за срещи на враждуващи души, забравили благородството си на светлинни години от тук. Някои от тези “пришълци” обслужват погрешно устремената цивилизация (според текстовете на Енох) като си “припомнят” детайли от познания, които “там” (другото измерение) са подредени в стройна система, а тук, на Земята, припомнянето служи за нарушаване на равновесието между Любовта, Закона и Ползата.

Употребявани неадекватно, а понякога и политически нечистоплътно, Човешките права, след 1989-та, ускорено се изпразват от съдържание. Това може да е и в резултат, че в 1789-та са обявени неравновесно, т.е. без прилежащите Човешки задълженията. Тези и някои нездрави расистки амбиции са отклонявали Homo sapiense от пътя за то доведат до настоящата духовна криза ─ предшествана от карантина за Луната (за 60 г.) и Космоса!

Наред с подобни комплексни проучвания, фондацията ще насърчава смели екоидеи, ще опазва извори, ще контролира замърсяването на реки и езера, ще търси безопасни места за разполагане на електроцентрали, ще внушава нетърпимост към безотговорното ползване даденостите на планетата.

Същността на фондацията се съдържа в наименованието; Болната планета - ВЗОВ.

Правозащитни и екологични акции

Телеграмно и нехронологично изредени случаи, при които фондацията е бивала полезна за растителни видове, човеци, народи и държави, което е доказателство за присъствие в съвременния олюлян свят, защото времето, в което живеем изисква висока степен на народностна будност.

Грузия

Към живота и здравето на сто конкретни и високо изявени грузински интелектуалци от различни области на знанието има заслуги фондация “Болната планета”– ВЗОВ от 1994/5 година. Смъртните присъди на петима от тях бяха осуетени и с наше застъпничество, след като с физика Зураб Вардосанидзе направихме имената им достояние на световната демократична общественост.

Кюрдите

Фондация “Болната планета” - ВЗОВ бе поканена да домакинства Международната конференция по основните човешки права на кюрдите, в Парк-хотел Москва в София през м. септември 1995 г. Тази конференция бе проведена с благословията на г-жа Даниел Митеран и единадест от живите нобелови лауреати.

Ирак

Към сърцето на Света-Ирак, ново сформиращата се фондация имаше конкретни заслуги още от Париж 1989–90 г. чрез двете открити писма до Джордж Буш – баща и Саддам Хюсеин, с които бяха приканвани за по-умерено отношение на световните силови формации към кризата. Позицията на фондацията намери голям медиен отзвук в България, а член на УС на фондацията бе поканен през 1994 г. да посети Багдад.

Йемен

Пред Йеменския президент генерал Али Абдулах Салех фондация “Болната планета”–ВЗОВ настоя (преди понече от 20 години) да бъде отложена смъртната присъда и преразгледани обвиненията срещу млад йеменски поет и политик Мансул Ахмад Ражди.

Китай

Китай – Тибет фондацията “Болната планета–ВЗОВ” защити правото на тибетски будист–електротехник да носи религиозна муска предпазваща от осмъртяване с огнестрелно оръжие.

Либия

Фондацията издаде свитък „Световният ред ─ провалът (съучастие българско)”, за измърсителския седем годишен съдебен процес, организиран за натравяне на народностното ни име и прекратен от г-жа Саркози.

Екология

Фондацията организира изследването на почвата в “Манастирски ливади” София и повече от три десетилетия полага грижи за огнищата от пясъчни лилии в местността Пеещи пясъци-Урбань.

Направихме опит (за съжаление все още несполучлив) да бъдат снабдени кметствата на селищата от България с белоруски дозиметричен уред за констатиране на радиоактивно замърсяване в човешките жилища и обработваемите земи.

Опознавателен знак (по-късно).

The sign, nephrite, 8000 years, East Rodopy: Знакът, нефрит, 8000 г., Източните Родопи,

Оброчна оногонска пластика за магичното равновесие между Хаос и Космос - носена от посветените във висока мъдрост. Фондацията предлага този Знак за опознавателен между човеците от седмата раса на Ману – да единят Дух против насилниците, които беззаконничат чрез расизма, монетаризма, уродливия глобализъм, пара комунистическите съзаклятници, тероризма. Знакът е и против трафикантите на човешки органи, наркотици, секс роби и всички унищожители на човечеството чрез биологични, психотронни, генни и други оръжия. Всяка злоупотреба със Знака носи нещастия!
 



Тагове:   вода,   въздух,   огън,   земя,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: petril
Категория: Изкуство
Прочетен: 334288
Постинги: 328
Коментари: 23
Гласове: 196
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930