Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2014 13:37 - ИЗБОРИ 2014-2
Автор: petril Категория: Изкуство   
Прочетен: 844 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.02.2014 10:57


2

До сега Избирателят е поемал задължението:

Да предостави на избраника условия за деятелност;

Облича го в имунитет, прави го неподсъден, осигурява му отопление, осветление, законово защитени комуникации, транспорт, охрана, достъп до документи и медии. Упълномощава го да обсъжда законодателни и управленски актове, за да се противопоставя на всички злини, явни и тайни, (външни и вътрешни), които могат да бъдат причинени на избирателя сега или в бъдеще − срещу прилично заплащане и качествен семеен живот и допълнителни паразитни обогатявания.

Или: досегашният кандидат за избраник е нещо като роден с късмет, защитен и предпазен от всякакви неприятности, фалит, житейски беди и катастрофи! А този „късмет” се предоставя от неподсъдните и неотговарящи пред народа ни тайни общества, които четвърт век открито селекционират, кадруват и внасят допълнителни безотговорности чрез избраниците, което увековечава крипто чл.І от тоталитарната комунистическа конституция.

Така всеки партиен кандидат застава пред избирателя без конкретно обявени, поети и скрепени с подпис задължения! Това прави Договора между избирателя и всеки партиен кандидат недействителен!

Подобни „договорености” (само с кръстче или чафка в квадратче) са подигравка или плод на умишлена цивилизационна гавра. Оттук и всичките илюзионни спектакли, с печатници, търговци и прекупвачи на гласове и цигании с бюлетини, които редовно свеждат изборния акт до пародия, което, освен несериозно, е престъпно и мерзко! Докато не скъсаме с тези практики - ще продължим да влачим настоящото жалко съществувание и да облагодетелстваме съпътстващите ни лумпени!

Отделно, че изборите в родината вече четвърт век са самоцел, а самото участие в политиката при статукво на застой може да се разглежда като умишлена постановка за мародерства от Адриатическо до Охотско море.

Днешният партиен изборен механизъм е архаичен! Той e такъв още по времето на Алеко Константинов, защото е обслужвал Дочуолу, Гочуолу, а в по-ново време Чочуолу, отряда „Чавдар” и днешните комуно-капиталистическите метастази!

В него избираемите предлагаха само: трите си имена, временно записани на хартия, включен в груповите интереси на партия, която ги номинира, и която безконтролно тайно, (а и нерядко и явно), замисля или осъществява тактически или стратегически народностни и държавни деструкции.

В резултат броят на гласоподавателите само за четвърт век застрашително се изравнява с броя на кандидатите, което обезсмисля акта.

С настоящия формален изборен акт избирателят подсигурява ежемесечна заплата, редица огласени и неогласени благини и предимства и всичко това (засега) без и насрещно поети и скрепени с подпис задължения.

Днешната финансово- икономическо-нравствена криза, съпроводена със застой и огласени инволюционни концепции за бъдещето на човечеството, ни принуждават да търсим нови комплексни решения, нещо като New age, но с по-висока международна политическа нравственост от тази на СССР и ЕС!

Само тези непрецизирано нахвърляни изборни дефекти са основание за дебат в помощ на Президента на Република България и нуждата от обществено изработен изборен механизъм за:

МАЖОРИТАРНОСТ

ЗАДЪЛЖИТЕЛНОСТ

ЯВНОСТ

ДОГОВОРНО ПОДПИСАНИ БЮЛЕТИНИ

И РАЗУМНА СМЯНА НА 231 ДЕПУТАТИ

Старинен Пловдив

Петър Манолов - секретар на дружеството от Коледа`88-ма.

 



Тагове:   вода,   въздух,   огън,   земя,   Етер,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: petril
Категория: Изкуство
Прочетен: 334252
Постинги: 328
Коментари: 23
Гласове: 196
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930